Det er ikke lett å være Østfolding om dagen

I ukas landbruksblogg reflekterer Lise Thorsø Mohr over at noen ganger det ikke lett å være Østfolding, men når kuene produserer "all time high" og det er god stemning i fjøset for både to- og firbeint, vel da er det ikke så verst likevel. 


Melkeproduksjon i generasjoner - skal det fortsette?

I denne landbruksbloggen skriver Lise Thorsø Mohr om hvordan hun ble grepet av historien om Einar Øygarden som gir seg som bonde etter 60 år. 


Et juleevangelie - sett ut fra et bondesyn

I denne ukas landbruksblogg skriver Lise Thorsø Mohr at kjedene er helt ute av kontroll! Hun minner oss på at hvete vokser ikke i hyllene på REMA1000, men ute på bondelandet. 


Flyseteavgift og prompende kuer

I denne ukens landbruksblogg skriver Lise Thorsø Mohr om mediedebatten som går om flyseteavgift og prompende kuer opp mot klimatoppmøtet i Paris


Jeg elsker rødt kjøtt!

Landbruksblogger Lise Thorsø Mohr skriver denne uka om hva hun mener er en misforstått debatt om norsk kjøttforbruk. Spis variert og kos deg med maten, mener hun. 


Jeg er Norges mest skuffede bonde

 - Jeg har angret på noe jeg har gjort opp igjennom årene, skriver Lise Thorsø Mohr på ukas Landbruksblogg. Hun angrer på at hun har stemt Høyre i alle år.


Været styrer humøret og inntekten på Thorsø Herregård

Visste du at en av de store utfordringene for norske bønder er noe så uforutsigbart som været? I denne Landbruksbloggen kan du lese om Lise Thorsø Mohrs opp- og nedturer - relatert til været.


Vi fortsetter å produsere mat, folkens!

Landbruksbloggeren Lise Thorsø Mohr har mye å glede seg over en vårdag i mai: Produktive kuer, TINEs melkebil, at første slåtten ser lovende ut, at jordbruksoppgjøret er i havn og over at rosene i hagen har overlevd vinteren. Men et par bekymringer har hun også.


Langt mellom langhelger og kosebukser blant bønder

Norske arbeidstakere har den siste uken blitt beskyldt for å være ineffektive og for å ha for mange ovale helger. -Jeg kjenner ikke en eneste bonde som drar til fjells torsdag etter å ha spist kake på jobben, for å feire at det er helg, skriver Lise Thorsø Mohr på Landbruksbloggen.


På tide med generasjonsskifte i landbruket!

Er det på tide at vi halvgamle, litt pessimistiske bønder gir oss, slik at ungdommen med optimisme og pågangsmot kan ta over matproduksjonen og landsbygda, spør Lise Thorsø Mohr på Landbruksbloggen. I samme slengen håper hun å bli kvitt bygdedyret.

Blogger
Lise Thorsø Mohr
Bonde i Østfold