Jeg elsker rødt kjøtt!

Landbruksblogger Lise Thorsø Mohr skriver denne uka om hva hun mener er en misforstått debatt om norsk kjøttforbruk. Spis variert og kos deg med maten, mener hun. 


Jeg er Norges mest skuffede bonde

 - Jeg har angret på noe jeg har gjort opp igjennom årene, skriver Lise Thorsø Mohr på ukas Landbruksblogg. Hun angrer på at hun har stemt Høyre i alle år.


Været styrer humøret og inntekten på Thorsø Herregård

Visste du at en av de store utfordringene for norske bønder er noe så uforutsigbart som været? I denne Landbruksbloggen kan du lese om Lise Thorsø Mohrs opp- og nedturer - relatert til været.


Vi fortsetter å produsere mat, folkens!

Landbruksbloggeren Lise Thorsø Mohr har mye å glede seg over en vårdag i mai: Produktive kuer, TINEs melkebil, at første slåtten ser lovende ut, at jordbruksoppgjøret er i havn og over at rosene i hagen har overlevd vinteren. Men et par bekymringer har hun også.


Langt mellom langhelger og kosebukser blant bønder

Norske arbeidstakere har den siste uken blitt beskyldt for å være ineffektive og for å ha for mange ovale helger. -Jeg kjenner ikke en eneste bonde som drar til fjells torsdag etter å ha spist kake på jobben, for å feire at det er helg, skriver Lise Thorsø Mohr på Landbruksbloggen.


På tide med generasjonsskifte i landbruket!

Er det på tide at vi halvgamle, litt pessimistiske bønder gir oss, slik at ungdommen med optimisme og pågangsmot kan ta over matproduksjonen og landsbygda, spør Lise Thorsø Mohr på Landbruksbloggen. I samme slengen håper hun å bli kvitt bygdedyret.


Åpen gård og gåsesommer

Det er ikke kjedelig å være herskap på Thorsø Herregård. Her kan du lese husfruens sommeranekdote om hvordan 500 gjess har plaget livet av dem, om vannmangelen som truet kornavlingen og om Åpen gård som endte opp med trafikkaos og 3000 gjester!


En politisk blemme?

Vi trenger hjelp til å redde den norske landbruksmodellen. Siden landbruksministeren ikke har peiling og statsministeren er fraværende, lurer jeg på om Arne Hjeltnes og Stortingspresident Olemic Tommessen kan strekke ut en hjelpende hånd? skriver Lise Thorsø Mohr på Landbruksbloggen.


En genial modell – historietime for landbruksministeren

Historieløshet er skummelt. Det er ikke slik at en gammel historie nødvendigvis er muggen, gammeldags og ubrukelig. Nå ser det ut til at den geniale samvirkemodellen trues nettopp fordi landets fremste ledere for tiden er historieløse. For samvirkemodellen er like genial i dag som den var på slutten av 1800 tallet, skriver Lise Thorsø Mohr på Landbruksbloggen.


Velkommen til Blånissejul 2013!

Blånissene har inntatt regjeringskontorene med min hjelp. Men de har sveket meg! De er visst ikke opptatt av landbruket og norsk matproduksjon. Kanskje jeg må sette meg på Arne Hjeltnes til han får inn noen linjer om norsk mat produksjon inn i Høyresystemet, skriver Lise Thorsøe Mohr på Landbruksbloggen.

Blogger
Lise Thorsø Mohr
Bonde i Østfold