Langt mellom langhelger og kosebukser blant bønder

Norske arbeidstakere har den siste uken blitt beskyldt for å være ineffektive og for å ha for mange ovale helger. -Jeg kjenner ikke en eneste bonde som drar til fjells torsdag etter å ha spist kake på jobben, for å feire at det er helg, skriver Lise Thorsø Mohr på Landbruksbloggen.


På tide med generasjonsskifte i landbruket!

Er det på tide at vi halvgamle, litt pessimistiske bønder gir oss, slik at ungdommen med optimisme og pågangsmot kan ta over matproduksjonen og landsbygda, spør Lise Thorsø Mohr på Landbruksbloggen. I samme slengen håper hun å bli kvitt bygdedyret.


En gåsesommer er over

Det er ikke kjedelig å være herskap på Thorsø Herregård. Her kan du lese husfruens sommeranekdote om hvordan 500 gjess har plaget livet av dem, om vannmangelen som truet kornavlingen og om Åpen gård som endte opp med trafikkaos og 3000 gjester!


En politisk blemme?

Vi trenger hjelp til å redde den norske landbruksmodellen. Siden landbruksministeren ikke har peiling og statsministeren er fraværende, lurer jeg på om Arne Hjeltnes og Stortingspresident Olemic Tommessen kan strekke ut en hjelpende hånd? skriver Lise Thorsø Mohr på Landbruksbloggen.


En genial modell – historietime for landbruksministeren

Historieløshet er skummelt. Det er ikke slik at en gammel historie nødvendigvis er muggen, gammeldags og ubrukelig. Nå ser det ut til at den geniale samvirkemodellen trues nettopp fordi landets fremste ledere for tiden er historieløse. For samvirkemodellen er like genial i dag som den var på slutten av 1800 tallet, skriver Lise Thorsø Mohr på Landbruksbloggen.


Velkommen til Blånissejul 2013!

Blånissene har inntatt regjeringskontorene med min hjelp. Men de har sveket meg! De er visst ikke opptatt av landbruket og norsk matproduksjon. Kanskje jeg må sette meg på Arne Hjeltnes til han får inn noen linjer om norsk mat produksjon inn i Høyresystemet, skriver Lise Thorsøe Mohr på Landbruksbloggen.


Ernas godtepose

Godteposen ble litt mindre enn jeg hadde håpet på, skriver ukens Landbruksblogger, Lise Thorsø Mohr.


Det må være mulig å kommunisere med Høyre!

Høyre liker private næringsdrivende – hvorfor skal de ikke like bønder også? spør Lise Thorsø Mohr i sitt blogginnlegg denne uken. Det burde ikke være umulig å få Høyres politikere til å forstå hva vi driver med som private næringsdrivende. Høyre er et parti som alltid har forstått det private næringslivets verdier. Nå må vi gi Høyre en sjanse og hjelpe dem til å forstå landbruket.


Er Peppes Pizza dyrere enn indrefilet?

Hva er egentlig dyrt? Lise Thorsø Mohr fikk seg en overraskelse da hun sammenlignet kjøttpriser og pizzapriser etter å ha bestilt take away fra Peppes Pizza. Les hennes refleksjoner over matens verdi og matpriser sett fra en bondes ståsted.

Blogger
Lise Thorsø Mohr
Bonde i Østfold