Bærekraft

Publisert: 14.07.2020

Diplom-Isbilen sikrer norske arbeidsplasser og reduserer matsvinn

Isbilen til Diplom-Is leverer fersk iskrem basert på norsk melk rett til døra di. Foto: Diplom-Is.

Publisert: 14.07.2020

Du har kanskje hørt en ny melodi som har dukket opp i nabolaget ditt? 
Den nye isbilen fra Diplom-Is sikrer sommerisen, samtidig som den reduserer matsvinn og opprettholder norske arbeidsplasser. Ikke verst for en isbil!

Nordmenn elsker norsk is. Nå trenger vi ikke lenger gå lenger enn til oppkjørselen for å få kjøpt fersk, norsk is når Diplom-Isbilen svinger innom nabolaget.

– Da vi etablerte Diplom-Isbilen for snart 3 år siden, ønsket vi å bli en del av et marked vi ikke har vært tidligere. Hjemlevering har vokst de siste årene, og vi opplever at kunder ønsker å få levert varer hjem. Med Diplom-Isbilen kan vi tilby dette, sier markedsdirektør i Diplom-Is, Anne Borgen Sturød.

Les mer: Derfor kan du spise så mange is du bare vil i sommer

Diplom is bruker kun norsk melk og fløte

I snart 90 år har Diplom-Is laget iskrem til norske forbrukere. På iskremfabrikken i Nittedal bruker de utelukkende melk og fløte fra norske gårder og det lokale meieriet.

Diplom-Is produserer mer enn 20 millioner liter iskrem på norske melk årlig. Det betyr at de trenger 2,5 millioner liter fløte og cirka 9 millioner liter melk til iskremproduksjonen i løpet av et år.

– Dermed trenger vi 3300 kyr for å kunne produsere all isen som vi selger, noe som tilsvarer snittleveransen fra 120 norske gårder, sier Borgen Sturød.

Les mer: 3300 norske melkekyr sikrer iskrem-sommeren

Anne Borgen Størud er markedsdirektør i Diplom-Is. Hun håper folk tar godt imot Diplom-Isbilen når den kjører gjennom Norge. Foto: Diplom-Is

Ingen is blir vraket i isbilen

Den nye isbilen til Diplom-Is kjører rundt i nabolag over hele Norge. Du kan følge Isbilen ved å laste ned Diplom-Isbilens app.

Isbilen skal ikke bare sørge for fersk iskrem rett i frysern, men den skal også være et våpen i kampen mot matsvinn.

– Diplom-Isbilen bidrar også til å til å redusere matsvinn ved at varer som blir tatt ut av sortiment i dagligvare, kiosker eller bensinstasjoner blir solgt av Diplom-Isbilen i stedet for å bli vraket, forklarer markedsdirektøren.

Les mer: Å redusere matsvinn er en «no brainer» for landbrukssamvirkene

Isbilen sikrer norske arbeidsplasser

Diplom-Isbilen selger alle favorittene som nordmenn er så glade i.

– Nordmenn har mange favoritter, og det er vi glade for! På sommeren er det små-is som selger mest, og etter at vi relanserte retroisen Kræsj Pink, har denne vært i toppen sammen med Royal Trippel og Sandwich fra Diplom-Is, sier Borgen Sturød.

Borgen Sturød håper folk setter pris på at isbilen kommer hjem til dem.

– Med dette sikrer vi fremtidige norske arbeidsplasser, både hos oss og hos norske leverandører som leverer råvarer og emballasje til oss samtidig som vi bidrar til å lage is som er mer kortreist, avslutter hun.