Bioøkonomi

Publisert: 30.10.2018

Derfor arrangerer vi LandTek2018

- I de siste årene har teknologiutviklingen for landbruksteknologi vært i rivende utvikling. Det er viktig at landbrukssektoren følger med for ikke å gå glipp av store muligheter, sier direktør i Norsk Landbrukssamvirke, Ola Hedstein.

Publisert: 30.10.2018

- Landbruk- og teknologikonferansen LandTek2018 vil sette mulighetene som teknologiutviklingen kan gi for norsk landbruk på dagsorden, sier administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke, Ola Hedstein.

For andre gang år på rad arrangerer Norsk Landbrukssamvirke LandTek2018 sammen med en rekke partnere.

Konferansen gjennomføres fra 31. oktober til 1. november og skal ta for seg de nye teknologiene som kommer snart på jordene.

– I de siste årene har teknologiutviklingen for landbruksteknologi vært i rivende utvikling. Det er viktig at landbrukssektoren følger med for ikke å gå glipp av store muligheter, sier Hedstein.

Roboter har vært i fjøset, men kommer nå på jordene

Teknologiutviklingen innen landbrukssektoren har eksplodert de siste årene.

– Melkeroboten har stått i fjøset lenge, men nå kommer robotene også på jordene og veksthusene, sier Hedstein.

Direktøren mener den nye teknologien vil forsterke mange av de fortrinnene som norsk landbruk allerede har.

– Norsk landbruk har lite plantesykdommer og vi bruker dermed lite plantevernmiddel. Med landbruksrobotene kan vi bli enda bedre på å produsere sunn og klimavennlig mat, sier han.

Landbruksroboter kan gjøre det aller meste

På konferansen kommer teknologieksperter fra hele verden for å fortelle hvordan ny teknologi kan forbedre og forenkle matproduksjonen.

– Landbruksroboter som høster, sår og sprøyter av seg selv, elektriske traktorer og sporbarhet i verdikjeden er noe av det vi skal høre om på konferansen, sier Hedstein.

Samarbeid er nøkkelen mot nytt teknologieventyr

Konferansen arrangeres sammen med partnere som Innovasjon Norge, Norges Forskningsråd og Norsk forening for Elektrifisering og Automatisering (NFEA).

– Skal vi lykkes med å utvikle og ta i bruk den nye teknologien er vi nødt til å samarbeide med andre aktører. Vi er avhengige av teknologileverandørene produserer det vi trenger og vi må ha forskning som belyse de største effektene, avslutter Hedstein.