Kurset er et samarbeid mellom NMBU og Norsk Landbrukssamvirke rettet mot tillitsvalgte og ansatte i landbrukets organisasjoner, men også for andre interesserte.
Kurset skal gi grunnleggende kunnskaper om følgende tema
- Verdikjeden for mat: Aktører og strukturer, eierskap og samvirke, verdikjedemodell.
- Markedsforståelse: Markedet som institusjon, konkurranseforhold og matvarer som økonomisk gode.
- Råvaremarkedene: strukturutvikling og landbrukspolitikk.
- Matvareindustrien: markedsregulering, konkurranseregler og internasjonale rammebetingelser.
- Dagligvaresektoren: konkurranseforhold, selger-/kjøpermakt, vertikal integrasjon og forbrukeratferd.
- Framtidsutsikter: Resultater, trender og drivere i verdikjeden for mat.
Læringsutbytte
Emnet er rettet mot tillitsvalget i landbrukets organisasjoner. Deltakerne skal kunne forstå, analysere og formidle verdikjeden for mat i Norge, med vekt på produksjon og eierskap i verdikjeden, konkurranseforhold, regulatoriske forhold, trender og forbrukeratferd.
Kontaktperson i Norsk Landbrukssamvirke er : Kristin Taraldsrud Hoff, kristin.hoff@landbruk.no
Se mer detaljert beskrivelse av kurset her: https://www.nmbu.no/studier/evu/kurs/node/45532