Utgave 57

Podcastspesial

Publisert: 08.01.2021

Det virker som det tar litt tid å dra i gang 2021. Det er i hvert fall litt rolig i mine vanlige kanaler for nyhetsbrevinspirasjon. Årets første uke brukes kanskje til å få unna alt man ikke rakk i 2020? Her kommer i hvert fall noe av det jeg ikke rakk.

Podcast har virkelig tatt av, og de siste årene har det dukket opp podcaster om alt. Ja, jeg vil si alt. Slik var det ikke for ti år siden da to ting kom inn i livet mitt i skjønn forening: Løping og podcast. Nå er det nesten psykisk umulig for meg å løpe en eneste kilometer uten podcast.

På den tiden var favoritten til økonomistudenten Helene «Freakonomics Radio», og det ballet etter hvert på seg med NPRs «Planet Money». Etter en stund gikk de litt i glemmeboka, siden det dukket opp så mye annet.

Nå som jeg har blitt en landbruksnerd har jeg vært på jakt etter en landbruksøkonomipodcast, men der har jeg ikke skutt gullfuglen ennå. De gode gamle økonomipoddene bidrar derimot litt til å fylle tomrommet innimellom.

Min nyttårsgave til dere blir derfor listen «landbruksrelaterte Planet money-episoder jeg ikke rakk i 2020, men som jeg gjerne vil anbefale likevel». God fornøyelse!

Food And Farmworkers

To find out what’s happening with our food, we talk to an economist, a farmer, and, of course, farmworkers.

Raw Milk Deal

A farmer in California built an empire dealing raw milk. And then the Feds showed up.

Seed Spy

Espionage. Deceit. Theft. In this episode we follow the case of a global effort to steal top secret high technology: seeds.

Worst. Tariffs. Ever. (Classic)

One of the few things a new president has a lot of control over is tariff policies. But it wasn’t always that way.

The Problem Of The Root

Wild ginseng sells for thousands. We go to a farm hidden in the Appalachian mountains to find out why.

Jeg håper dette kan hjelpe litt for å få i gang året. Du finner så klart alle episodene der du vanligvis finner podcastene dine, men her har du i hvert fall noen linker som får deg i gang!

Hilsen Helene

Tidligere utgaver