Hvordan bli en matredder i hverdagen? med Mette Nygård Havre, grunnlegger av folkebevegelsen "Spis opp maten"

Oppdatert: 27.08.2019

Publisert: 05.06.2019

I dag kaster vi mer mat enn noen gang. For å snu denne trenden har FN har satt som mål at matsvinnet skal halveres innen 2030. Men hvorfor er det så viktig at vi snakker om matsvinn?

I podcastserien «Bak Maten» forsøker trainee i Norsk Landbrukssamvirke, Caroline Ålum Solberg, å finne svar på hva det egentlig betyr at maten vi spiser og landbruket er bærekraftig. I denne episoden av podcasten «Bak maten – en podcast om bærekraft» handler det om matsvinn.

Med en stadig økende befolkning å mette er det stort press på verdens jordbruksarealer for å produsere nok mat. Samtidig blir så mye som en tredjedel av all mat kastet. Men hvorfor er det sånn? Og hva kan vi gjøre for å snu denne trenden?

Hør de andre episodene her. 

Caroline har i denne episoden invitert Mette Nygård Havre for å snakke om matsvinn og matredding. Hun er damen bak folkebevegelsen Spis opp maten og er daglig leder i selskapet Grønne verdier. Hun er foredragsholder, har skrevet boka «Spis opp maten» og driver den populære instagramprofilen @spisoppmaten med mer enn 45.000 følgere.

Nygård Havre var den som fikk meieriprodusentene i Norge til å endre merkingen fra «Best før» til «Best før, men ikke dårlig etter», og er en foregangskvinne i kampen mot matsvinn i Norge.

I denne episoden skal de snakke om omfanget og betydningen av matsvinn, datoskrekk og selvfølgelig tips og triks for å bli en ekte matredder.

Har du innspill eller tilbakemeldinger til podcasten Bak maten – en podcast om bærekraft så send en epost til caroline.alum.solberg@landbruk.no og følg gjerne @bakmatenpod på instagram