Hvorfor blir avstanden mellom dyr og kjøtt stadig større? med Karen Lykke Syse, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo

Oppdatert: 27.08.2019

Publisert: 24.07.2019

Selv om Nordmenn ikke spiser mest kjøtt i Europa har forbruket økt betydelig, og kjøttet har heller aldri vært billigere. Klarer dyrevelferden egentlig å holde tritt med denne utviklingen?

I podcastserien «Bak Maten» forsøker trainee i Norsk Landbrukssamvirke, Caroline Ålum Solberg, å finne svar på hva det egentlig betyr at maten vi spiser og landbruket er bærekraftig. I denne episoden av «Bak maten – En podcast om bærekraft» handler det om kjøtt.

I takt med et økende kjøttkonsum, øker også avstanden mellom kjøttet vi spiser og dyret det en gang var. Kjøttet kommer i ferdige plastpakker, og de færreste reflekterer noe særlig over at kjøttet de spiser en gang har vært et dyr.

Caroline har denne uken invitert Karen Lykke Syse for å snakke om kjøtt, dyr og dyrevelferd. Hun er førsteamanuensis ved senter for utvikling og miljø ved universitetet i Oslo. Karen har bakgrunn som agronom, miljø- og kulturhistoriker og forska på temaer som omhandler kjøtt og dyr, matens historiske og kulturelle dimensjoner og bærekraftig mat.

Lytt til de andre episodene her.

I denne episoden skal de derfor snakke om kjøttets historie i Norge, hvorfor avstanden mellom kjøtt og det dyret det en gang var er økende, og vi skal komme inn på Karens tanker etter NRKs brennpunktdokumentar om gris.

Har du innspill eller tilbakemeldinger til podcasten «Bak maten – en podcast om bærekraft» så send en epost til caroline.alum.solberg@landbruk.no og følg gjerne @bakmatenpod på instagram.