Podcast05.10.2017

Hvorfor er WTO så viktig for norsk landbruk?

Landbrukspodden er en podcast laget av Norsk Landbrukssamvirke i samarbeid med Norges Bondelag. Illustrasjon: Bransjen.

05.10.2017

Landbrukspoddens fjerde episode handler om WTO! Hvordan påvirker WTO norsk landbruk, og hva skjer i forhandlingene nå?

For å snakke om disse temane har programleder Elisabeth Sæther har invitert fagsjef for internasjonale spørsmål i Norsk Landbrukssamvirke, Arne Ivar Sletnes, og rådgiver i Norges Bondelag, Hildegunn Gjengedal, inn i Store Studio i Landbrukets Hus.

Både Arne Ivar og og Hildegunn var i Geneve i forrige uke for å delta på en konferanse om hvordan WTO kan bidra til å nå FNs bærekrafts mål.

I løpet av episoden får vi en oppdatering på hva som skjedde i Geneve og hvorfor internasjonale handelsavtaler kan få store konsekvenser for norsk landbruk.

Her er noen av temaene som panelet var innom i løpet av episoden:

  • Hva er egentlig WTO og hvorfor er det viktig å følge med på for norsk landbruk?
  • I 2015 var det et ministermøte som fikk store konsekvenser for norsk landbruk. Hva skjedde?
  • Kan Donald Trump bli redningsmann for norsk landbruk?

Lytt til Landbrukspodden!

Abonnér på Landbrukspodden

Bli oppdatert hver gang det kommer ny episode av Landbrukspodden

Slik hører du på podcast

Det er mange måter å høre på landbrukspodden. Du kan høre på den fra nettleseren din på pc eller du kan bruke en app på nettbrett eller mobil.

Det er mange fordeler å bruke en app da du kan abonnere på podcasten og dermed få tilgang til nye episoder med en gang de er publisert. I tillegg kan du laste de ned og høre på de uten å være koblet til internett.

Hvilken dings har du?

Apple

Hvis du har en iPhone, iPad eller Mac kan du søke opp «landbrukspodden» i den lilla Podcast-applikasjonen, trykk på «abonner» og nye episoder lastes automatisk ned.

Android

Hvis du har en telefon eller nettbrett med operativsystemet Android må du laste ned en podcast-app, for eksempel DoggCatcher eller Stitcher.

Der søker du opp «landbrukspodden» og trykker på «abonner». Da lastes nye episoder automatisk ned og du fortsetter å bruke appen for å høre på nye podcaster.