Podcast05.10.2017

Landbrukspodden episode 4: Hvorfor er WTO så viktig for norsk landbruk?

Landbrukspodden er en podcast laget av Norsk Landbrukssamvirke i samarbeid med Norges Bondelag. Illustrasjon: Bransjen.

05.10.2017

Landbrukspoddens fjerde episode handler om WTO! Hvordan påvirker WTO norsk landbruk, og hva skjer i forhandlingene nå?

For å snakke om disse temane har programleder Elisabeth Sæther har invitert fagsjef for internasjonale spørsmål i Norsk Landbrukssamvirke, Arne Ivar Sletnes, og rådgiver i Norges Bondelag, Hildegunn Gjengedal, inn i Store Studio i Landbrukets Hus.

Både Arne Ivar og og Hildegunn var i Geneve i forrige uke for å delta på en konferanse om hvordan WTO kan bidra til å nå FNs bærekrafts mål.

I løpet av episoden får vi en oppdatering på hva som skjedde i Geneve og hvorfor internasjonale handelsavtaler kan få store konsekvenser for norsk landbruk.

Her er noen av temaene som panelet var innom i løpet av episoden:

  • Hva er egentlig WTO og hvorfor er det viktig å følge med på for norsk landbruk?
  • I 2015 var det et ministermøte som fikk store konsekvenser for norsk landbruk. Hva skjedde?
  • Kan Donald Trump bli redningsmann for norsk landbruk?

Slik hører du på podcast

Det er mange måter å høre på landbrukspodden. Du kan høre på den fra nettleseren din på pc eller du kan bruke en app på nettbrett eller mobil.

Det er mange fordeler å bruke en app da du kan abonnere på podcasten og dermed få tilgang til nye episoder med en gang de er publisert. I tillegg kan du laste de ned og høre på de uten å være koblet til internett.

Hvilken dings har du?

Apple

Hvis du har en iPhone, iPad eller Mac kan du søke opp «landbrukspodden» i den lilla Podcast-applikasjonen, trykk på «abonner» og nye episoder lastes automatisk ned.

Android

Hvis du har en telefon eller nettbrett med operativsystemet Android må du laste ned en podcast-app, for eksempel DoggCatcher eller Stitcher.

Der søker du opp «landbrukspodden» og trykker på «abonner». Da lastes nye episoder automatisk ned og du fortsetter å bruke appen for å høre på nye podcaster.

Du kan også lime inn koden på denne lenken i appen og abonnere.

Lytt til Landbrukspodden!