Gode resultater for N2 Applied`s møkkarevolusjon med Miljømannen Erik Solheim, administrerende direktør i N2 Applied Carl Hansson, og tidligere direktør i Norsk Landbrukssamvirke Ola Hedstein.

Gjødsel er en av bondens viktigste innsatsfaktorer. Med banebrytende ny, norsk teknologi kan husdyrmøkka bli mer effektiv. Det er bra for både bonden, matproduksjonen og klimaet.

Et norsk gründerselskap, N2 Applied, har nå ferdigstilt en maskin som gjør om vanlig møkk til gullmøkk! Dette blir en bedre og mer klimavennlig gjødsel som vil kunne bidra til en mer bærekraftig matproduksjon - i Norge og i andre deler av verden.

N2 Applied, står bak en maskin som skal omdanne husdyrmøkk til næringsrik supergjødsel, såkalt «gullmøkk». Etter mange år med utvikling og forskning, så er de nå klare for å selge maskiner til verdens bønder.

Landbruk.no på øret har tatt turen til Svene, hvor N2 holder til. Her tok vi en prat med miljømannen Erik Solheim, administrerende direktør i N2 Applied Carl Hansson, og (tidligere) direktør i Norsk Landbrukssamvirke Ola Hedstein.