Hva hadde verden vært uten poteter? med Borghild Glorvigen, fagkoordinator for potet i Norsk Landbruksrådgiving og prosjektleder i Fagforum Potet

Potet kan være en del av løsningen på flere av FNs bærekraftsmål. Den kan bidra til god helse for flere mennesker og er en anvendelig matvare som er bra for både helse, miljø og lommebok.

Norsk potet er noe av det mest bærekraftige du kan spise! Den er sunn og kan brukes i mange slags retter. Den kan bakes, stekes, kokes og grilles. Den er en av de viktigste matvarene i verden og produksjonen er på nesten 350 millioner tonn årlig på verdensbasis.

I tillegg til å være god på smak og lett å spise, så har poteten en unik egenskap i at den kan dyrkes i hele Norge.

NIBIO har beregnet at det er mulig å fem- og seksdoble potetproduksjonen i Norge, målt i vekt.
Allikevel produserer vi bare 80 prosent av potetene vi spiser selv.

I studio hos Frida Gunnestad Johansen er Borghild Glorvigen, fagkoordinator for potet i Norsk Landbruksrådgiving og prosjektleder i Fagforum Potet.