Norge ligger langt foran EU i merking av mat med Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk, Yngve Ekern som er matentusiast og skribent samt Arne Ivar Sletnes, fagsjef for internasjonale spørsmål i Norsk Landbrukssamvirke.

Oppdatert: 04.07.2021

Publisert: 15.12.2020

Hvor bærekraftig er maten du spiser? Det vil et merke på matemballasjen snart fortelle deg. De kommende årene vil vi få nye regler som skal bidra til at forbrukerne velger sunn mat som er produsert på en bærekraftig måte.

EUs omfattende matstrategi, Farm to Fork, skal ivareta matsikkerheten i Europa og bedre tilgangen til et sunt kosthold fra en sunnere planet. Men – EU er faktisk langt bak Norge på viktige områder innenfor matmerking, vet du egentlig hvordan maten i Norge er merket og kvalitetssikret?

I studio hos programleder Frida Gunnestad Johansen er Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk, Yngve Ekern som er matentusiast og skribent samt Arne Ivar Sletnes, fagsjef for internasjonale spørsmål i Norsk Landbrukssamvirke.

Finn episoden her: https://www.landbruk.no/podcast/paa-oret/