Samvirke

Publisert: 28.06.2019

3300 norske melkekyr sikrer iskrem-sommeren

Diplom-Is bruker utelukkende melk og fløte fra norske gårder i sin iskremproduksjonen. Foto: Diplom-Is

Publisert: 28.06.2019

Det blir ikke skikkelig sommer uten iskrem, og det blir ikke god iskrem uten kvalitetsmelk fra norske kyr. – Norsk melk og fløte er den beste i verden, og blir derfor veldig god i is, sier Anne Borgen Sturød, markedsdirektør i Diplom-Is.

I snart 90 år har Diplom-Is laget iskrem til norske forbrukere. På iskremfabrikken i Nittedal bruker de utelukkende melk og fløte fra norske gårder og det lokale meieriet.

– Her lager vi iskrem med kortreist melk og fersk fløte av ypperste kvalitet, direkte fra de norske bøndene i TINE som eier oss, forklarer Borgen Sturød.

Diplom-Is bidrar til å opprettholde 120 norske gårder

Nordmenn elsker iskrem, og Diplom-Is produserer mer enn 20 millioner liter iskrem årlig. Det betyr at de trenger 2,2 – 2,5 millioner liter fløte og cirka 9 millioner liter melk til iskremproduksjonen i løpet av et år.

– Dermed trenger vi 3300 kyr for å kunne produsere all isen som vi selger, noe som tilsvarer snittleveransen fra 120 norske gårder, sier Borgen Sturød.

Diplom-Is bruker melk tilsvarende mengden fra 3300 kyr, og snittleveransen fra 120 norske melkegården. Foto: TINE/Ole Martien Buene

Norske jordbær gir isen smak av norsk sommer

Melka og fløten er ikke den eneste ingrediensen hos Diplom-Is som har sin basis i det norske landbruket. De er også den eneste iskremleverandøren som bruker norske jordbær i den klassiske kroneisen.

– Vi er opptatt av at Krone-isen fra Diplom-Is skal ha en frisk smak av norsk sommer og det får vi når vi bruker norske jordbær, sier markedsdirektøren.

Diplom-Is er eid av norske melkebønder

Diplom-Is er heleid av meierisamvirket TINE, som igjen er eid av norske melkebønder. Borgen Sturød mener det betyr mye for iskremproduksjonen.

– Den norske bonden har stort fokus på dyrevelferd og dyrehelse. På grunn av det kan vi lage iskrem av svært høy kvalitet. Slik er vi også med på å styrke norsk landbruk, norsk matproduksjon og norske arbeidsplasser, avslutter hun.