Samvirke03.04.2017

Dropp sukker – bruk heller norsk honning!

Honning inneholder små mengder vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Bytt derfor ut hvitt sukker med honning når du vil ha noe søtt i maten. Foto: Matmerk

03.04.2017

- Honning er et godt alternativ til raffinert sukker. Honning styrker immunforsvaret og har en positiv effekt på helsa, sier næringsbirøkter Geir Holte.

Geir Holte startet med honning for 3 år siden. Det er 68 bikuber siden.
Holte leverer til Honningcentralen som er birøkternes eget private selskap. Samvirket omsetter honning, lønnesirup og birøktmateriell for 140 millioner i året.

Honning inneholder små mengder vitaminer, mineraler, aminosyrer og antiokidanter. Dette er næringsstoffer som kroppen trenger. Ved å bytte ut hvitt raffinert sukker med honning i matlagingen, så vil du få med deg noen næringsrike stoffer på kjøpet.

Honning har flere bruksområder enn på brødskiver og i te

– Det er viktig at folk har innsett at honning er sunt. Den inneholder mange viktige stoffer som kroppen trenger og norske forbrukere har nå innsett at honning kan brukes på mer enn bare brødskiva, sier styreleder i Honningscentralen, Olav Arne Sønderland.

Honning kan brukes til middag, desserter, frukt, bær, marinader og bakverk. Mange anbefaler honning til baking fordi baksten gjærer bedre og holder på fuktigheten.

– Flere og flere skjønner nå at honning ikke kun kan brukes i teen og det er vi birøktere selvsagt veldig glade for, sier birøkter Holte.