Samvirke03.04.2017

Bruk norsk honning fremfor raffinert sukker

Honning inneholder små mengder vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Bytt derfor ut hvitt sukker med honning når du vil ha noe søtt i maten. Foto: Matmerk

03.04.2017

790 Reaksjoner

- Honning er et bedre alternativ enn raffinert sukker. Honning styrker immunforsvaret og har en positiv effekt på helsa, sier næringsbirøkter Geir Holte.

Holte startet med honning for 3 år siden. I dag har han 68 kuber og leverer til Honningcentralen. Honningcentralen er birøkternes eget private selskap. Samvirket omsetter honning, lønnesirup og birøktmateriell for 140 millioner i året.

Honning inneholder små mengder vitaminer, mineraler, aminosyrer og antiokidanter. Dette er næringsstoffer som kroppen trenger. Ved å bytte ut hvitt raffinert sukker med honning i matlagingen, så vil du få med deg noen næringsrike stoffer på kjøpet.

Honning kan brukes til mer enn på brødskiva og i teen

– Det er viktig at folk har innsett at honning er sunt. Den inneholder mange viktige stoffer som kroppen trenger og norske forbrukere har nå innsett at honning kan brukes på mer enn bare brødskiva, sier styreleder i Honningscentralen, Olav Arne Sønderland.

Honning kan brukes til middag, desserter, frukt, bær, marinader og bakverk. Mange anbefaler honning til baking fordi baksten gjærer bedre og holder på fuktigheten.

– Flere og flere skjønner nå at honning ikke kun kan brukes i teen og det er vi birøktere selvsagt veldig glade for, sier birøkter Holte.