Samvirke

Publisert: 08.01.2019

Dette skjer på Mat og Landbruk 2019

"Mat for fremtiden" er temaet når Norsk Landbrukssamvirkes årskonferanse "Mat og Landbruk 2019" går av stabelen 15.januar. Foto: John Trygve Tollefsen.

Publisert: 08.01.2019

15. januar 2019 møtes aktører fra hele mat- og landbruksindustrien. På Norsk Landbrukssamvirkes årskonferanse «Mat og Landbruk 2019» skal næringa sammen se nye muligheter i fremtiden.

Mat og Landbruk er landbruksnæringas største konferanse. Årets tema er «mat for fremtiden».

– Valgene for fremtidens matproduksjon tas nå. Da må vi vite om og forstå de tingene som vil forme næringa vår, sier leder av programkomiteen, Inger Lise Rettedal.

På årets program finner vi foredragsholdere som Kristin Halvorsen, Anita Krohn Traaseth og Ian Proudfoot fra KPMG. På programmet står også debatt om lønnsomhet og bærekraftig matproduksjon med dagligvaretoppene.

– Med årets program skal vi stille de store spørsmålene om fremtidens matproduksjon. Det handler om hvordan vi skal utnytte ressursgrunnlaget best mulig og skape lønnsomhet på bærekraft og bioøkonomi, sier Ola Hedstein, direktør i Norsk Landbrukssamvirke.

Les mer: James Rebanks kommer til Mat og Landbruk 2019!

Hør podcast med Inger Lise Rettedal og Ola Hedstein om Mat og Landbruk 2019:

Landbrukets innovasjonspris deles ut for 5.gang

Utdelingen av Innovasjonsprisen har blitt et fast punkt på Mat og Landbruk. Prisen deles ut til personer eller bedrifter som tør å satse på nye innovasjoner innen bioøkonomi.

Årets kandidater til Innovasjonsprisen er Hunton Trefiber, SagaRobotics og Mimiro. Sistnevnte er Tine og Fellesjøpets nye teknologiselskap.

– Årets kandidater er representanter for bedrifter som virkelig tør å tenke utenfor boksen, sier Hedstein.

Les mer: Deler ut Innovasjonspris for femte gang

Unge mennesker finner løsninger for bærekraftig landbruk

For tredje året på rad arrangerer Norsk Landbrukssamvirke landbrukets innovasjonscamp i forbindelse med Mat og Landbruk.

– En av de tingene jeg synes er ekstra morsomt med Mat og Landbruk er Innovasjonscampen der unge mennesker skal finne nye løsninger for et bærekraftig norsk landbruk, sier Rettedal.

Årets innovasjonscamp skal handle om dyrevelferd.

– Vi ser at dyrevelferd er et tema opptar mange forbrukere. I Norge er vi allerede veldig gode på dyrevelferd, men også vi skal bli enda bedre, sier Hedstein.

Les mer: Derfor arrangerer vi landbrukets innovasjonscamp

Under Landbrukets Innovasjonscamp skal unge mennesker finne nye løsninger for et bærekraftig norsk landbruk. Foto: John Trygve Tollefsen.

Mat og Landbruk er en arena for nye ideer

Både Hedstein og Rettedal har store forhåpninger til årets konferanse.

– Vi håper de som deltar får ny inspirasjon slik at vi føler seg litt tryggere på de beslutningene som man skal være med på å ta for fremtiden, sier Hedstein.

Begge håper de vil se både kjente og ukjente fjes 15. januar på Oslo Plaza og at deltakerne bruker anledningen til å diskutere teamene som tas opp fra scenen.

– Det verste som skjer er at noen få en ny ide og det kan vi leve med, avslutter Rettedal.

Fakta om Mat og Landbruk 2019

Mat og Landbruk 2019 arrangeres 15. januar på Oslo Plaza Hotell

Kristin Waagen og Tor Jacob Solberg skal være konferansierer

Programkomiteen har bestått av:

  • Kathrine Mo, konserndirektør merkevareledelse og innovasjon i Tine
  • Elisabeth Holand, konsernstyremedlem Felleskjøpet Agri
  • Øyvind Sørheim, administrerende direktør i Norges Vel
  • Ellen Hovland, forsknings og utviklingssjef i Gartnerhallen
  • Arne Sørvig, administrerende direktør i Bocuse d’Or Norge
  • Birte Usland, styremedlem i Bondelaget
  • Ola Hedstein, direktør i Norsk Landbrukssamvirke.
  • Inger Lise Rettedal, bonde og konsernstyremedlem i Nortura

Meld deg på nyhetsbrev!

Få artikler fra landbruk.no direkte i innboksen din