Samvirke

Oppdatert: 28.03.2019

Publisert: 25.03.2019

Landbrukets Innovasjonscamp skaper realistiske ideer av høy kvalitet

Innovasjonscampene har bidratt til å skape nettverk på tvers av forsknings- og utviklingsmiljøene i landbruket, og har generert ideer av høy kvalitet. Foto: John Trygve Tollefsen

Oppdatert: 28.03.2019

Publisert: 25.03.2019

For tredje år på rad har landbruket arrangert Innovasjonscamp med Innovasjon Norge og Norges Forskningsråd. – Jeg tror vi ser mange av disse ideene i praksis om kort tid, sier fagsjef for forskning og innovasjon i Norsk Landbrukssamvirke, Åge Klepp.

– En innovasjonscamp er en 48 timers workshop der flinke folk kommer sammen for å finne en eller flere løsninger på et problem, forklarer Klepp.

Det er tredje gang landbruket arrangerer innovasjonscamp sammen med virkemiddelkameratene Norges Forskningsråd og Innovasjon Norge.

– Norges Forskningsråd og Innovasjon Norge er viktige partnere for landbruket. Samarbeidet med campen viser at de tar næringen vår på alvor og heier på at vi skal lykkes også i fremtiden, sier Klepp.

Les mer: Landbrukets innovasjonscamp finner morgendagens løsninger

- Norges Forskningsråd og Innovasjon Norge er viktige partnere for landbruket. Samarbeidet med campen viser at de tar næringen vår på alvor og heier på at vi skal lykkes også i fremtiden, sier Åge Klepp i Norsk Landbrukssamvirke. Foto: Julie Lunde Lillesæter

400 000 kroner til utvikling av prosjekter

Innovasjonscamp er bare starten på en innovasjonsprosess.

– Man lager ikke nye produkter og tjenester på 48 timer. Innovasjonscamp handler om å få nye ideer og sette av tid og rom til innovasjon, sier Klepp.

To av prosjektene fra Innovasjonscampen går videre som vinnere av campen.

– Vinnerne har muligheten til å utvikle ideene sine videre. Forskningsrådet og Innovasjon Norge har satt av 400 000 kroner til forprosjektmidler til hver av vinnerne, forteller Klepp.

Les mer: Løse tanker blir til produkter i Landbrukets Innovasjonscamp

Nivået på campene er bra

Både Innovasjon Norge og Norges Forskningsråd er imponert over nivået på campene.

– Campen har bidratt til å skape nettverk på tvers av forsknings- og utviklingsmiljøene i landbruket. Det er gledelig å se at mange av ideene fra campen har vært av så høy kvalitet. Det blir spennende å følge dette videre, sier Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge.

Vidar Skagestad, avdelingsdirektør i Forskningsrådet, var med i idéfasen for Innovasjonscamp.

– Målet er jo å gi et felles bidrag til et fremtidsrettet, moderne landbruk som kan svare på de nasjonale landbrukspolitiske målene og gi økt verdiskaping. Og gjennom tre camper er det skapt ideer med stort potensial, sier han.