Samvirke

Oppdatert: 09.05.2018

Publisert: 04.05.2018

Tine gir «haik» til lokalmat

Foto: TINE/Bo Mathisen

Oppdatert: 09.05.2018

Publisert: 04.05.2018

Mer enn 150 lokalmatprodusenter «haiker» nå med Tines distribusjonsbiler til hoteller og restauranter over hele Norge.

I 2014 åpnet TINE sitt distribusjonssystem slik at lokalmatprodusenter kan «haike» med melkebilene til butikker og restauranter over hele landet.

– Vi er stolte av å fremme matmangfold fra småskalaleverandører og fra Tine på denne måten, sier konsernsjef Hanne Refsholt.

Gjennom denne distribusjonen når de et større marked enn sitt lokale marked.

– Det er en glede for oss at det bidrar til å løfte frem mat med lokalt særpreg fra hele Norge, sier Refsholt.

Les mer: Landbrukssamvirkene er en viktig brikke for å øke mangfoldet av norsk lokalmat

Tingvollost får "haike" med TINE sine melkebiler. Foto: Per Kvalvik

Samarbeid er en vinn-vinn-situasjon

For produsentene av verdens beste ost, Tingvollost, er Tine en viktig partner og distributør.

– Vi bestemte oss tidlig for at vi ville unngå grossistleddet, og stå for alt salg selv. Det gjør at vi kjenner kundene våre godt og at vi har full frihet til å velge hvem vi vil selge til uten å være avhengig av noen, sier Kristin Waagen, en av gründerne bak Tingvollost.

I følge Waagen er samarbeidet med Tine den eneste måten de kan å stå utenfor grossistledd og kjedeavtaler. I dag står meierisamvirket for all distribusjon av Tingvollosten.

– For Tine sin del bidrar vi jo til å fylle biler – så dette er en vinnvinn-situasjon!, sier hun.

Les mer: Kraftkar og Jarlsberg blir laget av den samme gode melka

Fornøyde mottakere

Det er ikke bare meieriprodukter som sendes med Tines biler, men også annen lokalmat som spekemat, drikkevarer og fiskeprodukter.

Også mottakerne av varene er fornøyd med tjenesten.

– Vi bruker ganske mange produkter som vi får tilgang til på denne måten. Dette er fantastisk og det er flott gjort av Tine å gi plass til småprodusenter på sine biler på denne måten, og at de ikke bare tenker på seg selv, sier kjøkkensjef Jonas André Nåvik.

Les mer: Bak enhver Kraftkar står tusen Norvegia

Meld deg på nyhetsbrev!

Få artikler fra landbruk.no direkte i innboksen din