Samvirke

Publisert: 14.05.2018

TINE heier på melkesalg direkte fra gården

– Vi ønsker å gjøre dette for å vise frem landbruket og hvor melka faktisk kommer fra, sier melkeautomatgründer, Karoline Sunde Storflor.

Publisert: 14.05.2018

Odd Magne og Karoline Storflor fra Kilnes Gård på Hegra har åpnet Norges første melkeautomat. Meierisamvirket TINE har vært en viktig samarbeidspartner og heiagjeng.

I Melkebua på Kilnes Gård får du nå kjøpt gårdsmelk fra en selvbetjent automat. Melkeautomaten er den første av sitt slag i Norge.

– Vi ønsker å gjøre dette for å vise frem landbruket og hvor melka faktisk kommer fra, sier melkeautomatgründer, Karoline Sunde Storflor.

Har fått god hjelp fra TINE

Som eiere av TINE har Karoline og Odd Magne fått god hjelp fra meierisamvirket med etableringen av Melkebua.

– Vi har fått fantastisk hjelp fra TINE underveis. De har virkelig heiet oss frem, sier Sunde Storflor.

– TINE sponset oss med rømmegrøt på åpningen, hjelper oss å finne ut av holdbarhet på melka, og all prøvetaking. I det hele tatt, Tine har bare vært helt fantastisk, sier hun.

Den selvbetjente gårdsmelkautomaten på Kilnes Gård er den første i sitt slag i Norge. Foto: kilnesgard.no, Lene-Mari Prøven

Gir råd til lokalmatprodusentene

For mange lokalmatprodusenter er Tine en viktig samarbeidspartner. I dag hjelper TINE over 100 lokalmatprodusenter på ulikt vis.

– Vi tilbyr rådgivning, både når det gjelder krav og forskrifter for å starte opp, samt råd om produksjon, sier senior merkevaresjef i Tine, Sofie Knutsen Torvik.

Karoline og Odd Magne Storflor er storfornøyd med hjelpen de har fått fra TINE. Foto: kilnesgard.no, Lene-Mari Prøven

Mangfold til forbrukerne er viktig

For TINE er det viktig at det norske landbruket kan tilby et mangfold av ulike produkter til forbrukerne.

– Vi hjelper lokalmatprodusenter fordi vi ønsker å fremme lokal matproduksjon og matkultur basert på norske råvarer. Lokalmatprodusentene bidrar til et viktig mangfold, sier Knutsen Torvik.

Annerledes enn melka i butikken

Melka fra melkeautomaten til Storflor skiller seg blant annet fra vanlig «kartongmelk» ved at den ikke er homogenisert. Det betyr at melka er feitere enn den du får kjøpt i butikken, og kan brukes på litt andre måter.

– Melka vår er perfekt for de som ønsker å lage ost og gomme, sier Sunde Storflor.

Viser fram opprinnelsen til melka

Merkevaresjefen er imponert over melkeprodusentene på Hegra som har turt å satse på noe nytt.

– Karoline og Odd Magne er kjempeflinke og de gjør en flott jobb for å vise fram norsk landbruk og opprinnelsen til melka, sier hun.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få artikler fra landbruk.no direkte i innboksen din