Bioøkonomi

Bioøkonomi er produksjon og foredling basert på fornybare biologiske ressurser som skog, jord, husdyr og planter til mat, energi, produkter og materialer.

Les mer om Bioøkonomi

Norsk landbruk bruker hele dyret!

Det finnes ikke avfall i norsk landbruk. – Alt kan brukes til noe fornuftig og kan skape verdier. For oss handler det om økonomi, etikk og stå for en så bærekraftig produksjon som mulig, sier administrerende direktør i Nortura, Arne…

Foto: E S P

Bærekraftig mote er på moten

– Norsk ull passer ypperlig til ytterplagg som vi er gode på. Vi bruker norsk ull fordi den er bærekraftig, glansfull, spenstig og fordi det funker veldig bra til våre tekstiler. Norsk ull har en styrke som ikke de finere kvalitetene…

Foto: Martheogmarthe

Strikkedilla på norsk ull

– Norsk ull er best. Det norske saueholdet er dyrevelferd på et helt annet nivå enn mange andre land. Det gir et mer kortreist produkt, sier strikkebloggerne Marthe Øidvin Burgess og Marthe Wold.

Bioøkonomikua

10 eksempler på bioøkonomi

Bioøkonomi er produksjon og foredling basert på fornybare biologiske ressurser som skog, jord, husdyr og planter til mat, energi, produkter og materialer. Her er 10 eksempler:

Bio-waste for composted earth.

Det finnes ikke avfall i norsk landbruk

Frem mot 2050 forventes det en knapphet på ressurser som vi i dag tar for gitt. Materialer, og råstoff som brukes i dagens industri kan bli mangelvare. Men potensialet innen verdiskaping av avfall fra landbruket er stort.