Bioøkonomi

Bioøkonomi er produksjon og foredling basert på fornybare biologiske ressurser som skog, jord, husdyr og planter til mat, energi, produkter og materialer.

Les mer om Bioøkonomi
Foto: E S P

Bærekraftig mote er på moten

– Norsk ull passer ypperlig til ytterplagg som vi er gode på. Vi bruker norsk ull fordi den er bærekraftig, glansfull, spenstig og fordi det funker veldig bra til våre tekstiler. Norsk ull har en styrke som ikke de finere kvalitetene…

Foto: Martheogmarthe

Strikkedilla på norsk ull

– Norsk ull er best. Det norske saueholdet er dyrevelferd på et helt annet nivå enn mange andre land. Det gir et mer kortreist produkt, sier strikkebloggerne Marthe Øidvin Burgess og Marthe Wold.

Bioøkonomikua

10 eksempler på bioøkonomi

Bioøkonomi er produksjon og foredling basert på fornybare biologiske ressurser som skog, jord, husdyr og planter til mat, energi, produkter og materialer. Her er 10 eksempler:

Bio-waste for composted earth.

Det finnes ikke avfall i norsk landbruk

Frem mot 2050 forventes det en knapphet på ressurser som vi i dag tar for gitt. Materialer, og råstoff som brukes i dagens industri kan bli mangelvare. Men potensialet innen verdiskaping av avfall fra landbruket er stort.

Bioøkonomi er Norges grønne gull

Norsk landbruk venter spent på regjeringens bioøkonomistrategi som legges frem 29. november 2016. Landbruket har gitt sine innspill til strategien, og står klare til å bidra med fornybare ressurser og verdens beste råvarer.